Bezoek aan Gemeentehuis Aalter

Voorstelling reuzenboek “Dementie, één verhaal!”

Begin september 2013 was het dan zover, ik heb een bezoek gebracht aan het Gemeentehuis Aalter in België.
Op zaterdag 14 september 2013 vindt de Werelddag Dementie 2013 plaats. Om dit thema in de kijker te zetten, stelt de werkgroep “Dementievriendelijk Aalter” i.s.m. de “Vlaamse Alzheimerliga” het reuzenboek “Dementie: één verhaal!” voor.
Als blikvanger stond het reuzenboek opgesteld in de ontvangsthal van het Gemeentehuis Aalter in België en was het gelijk een bijzonder moment voor mij om oog in oog te staan met mijn eigen kunstwerk uit het thema “Dementie”.
Wat mij verraste was dat de ontwerper van het reuzenboek niet alleen mijn foto van de “Dement” levensgroot op de voorpagina had geplaatst, maar ook een aantal van mijn gedichten over dementie in het boek had verwerkt. Het voelde voor mij aan als een bekroning op mijn kunstwerk.
Mijn missie is dan ook geslaagd doordat ik mijn doelstelling, “Alzheimer in kunst om te zetten”, aan een groot publiek heb kunnen laten zien en ben blij een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de Werelddag Dementie 2013.

De tentoonstelling zal na 14 september 2013 vanuit Aalter heel België door reizen.