Vanaf 18 augustus 2016 expositie in verpleeghuis Zuyderwaert in Heerhugowaard

Terugblik Congres ‘Wie neemt de regie bij dementie?’ – Première film ‘Ger, Mijn Hoofd in Eigen Hand’ – 14 januari 2016

 

 

 

 

We mogen terugkijken op een bijzonder geslaagd congres; een mooi programma met interessante onderwerpen, expositie van Art With Impression met het thema Dementie in kunst met een verhaal, workshops en presentaties van bekende en onbekende sprekers en een mooie première van Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand die met veel lof werd ontvangen.

Verslag van deze bijzondere mooie ervaring.
In de ochtend was ik al vroeg in het Eye in Amsterdam voor het inrichten van mijn expositie. Een prachtige plek met veel lichtval werd mij toegewezen.

De laatste hand was nog wat folders, visitekaartjes en het fotoboek ter info voor het publiek.

Er kwamen 450 bezoekers naar dit congres waarvan zeker de helft heel veel interesse toonde bij mijn kunst. Ook de gedichten die ik geschreven had bij de beelden ontroerde de bezoekers. Directeur van de Alzheimer Stichting, Directeur Hersenstichting en veel andere gastsprekers namen een kijkje bij  mijn expositie. Zelfs burgemeester van der Laan sprak vol lof hierover.

De filmmaker Pim Giel vond het een geweldige toevoeging op dit Congres.

P1020205

 

 

 

 

 

Actrice/theatermaakster Adelheid Roosen was zeer onder de indruk van mijn kunst met een verhaal doordat haar overleden moeder Alzheimer had. Maar zag ook de humor in deze kunst.

P1020213

 

 

 

 

 

Als afsluiting van de dag kwam de hoofdrolspeler Ger met zijn dochter Maike ook nog even een kijkje nemen bij mijn expositie. Ik hoopte dat het voor Ger niet te confronterend was omdat hij tenslotte ook Alzheimer heeft, maar hij vond de beelden prachtig en aaibaar.

Omdat mijn expositie op een plek in het Eye stond waar ook andere bezoekers (toeristen) konden komen werd er druk gefotografeerd. Wel grappig dat mijn kunst nu in China, Noorwegen, Engeland en Duitsland bekeken wordt.

Ik vond het een geslaagde expositie in zo’n prachtig gebouw Het Eye, bij zo een mooi congres en documentaire film.

 

 

 

Bezoek aan Gemeentehuis Aalter

Voorstelling reuzenboek “Dementie, één verhaal!”

Begin september 2013 was het dan zover, ik heb een bezoek gebracht aan het Gemeentehuis Aalter in België.
Op zaterdag 14 september 2013 vindt de Werelddag Dementie 2013 plaats. Om dit thema in de kijker te zetten, stelt de werkgroep “Dementievriendelijk Aalter” i.s.m. de “Vlaamse Alzheimerliga” het reuzenboek “Dementie: één verhaal!” voor.
Als blikvanger stond het reuzenboek opgesteld in de ontvangsthal van het Gemeentehuis Aalter in België en was het gelijk een bijzonder moment voor mij om oog in oog te staan met mijn eigen kunstwerk uit het thema “Dementie”.
Wat mij verraste was dat de ontwerper van het reuzenboek niet alleen mijn foto van de “Dement” levensgroot op de voorpagina had geplaatst, maar ook een aantal van mijn gedichten over dementie in het boek had verwerkt. Het voelde voor mij aan als een bekroning op mijn kunstwerk.
Mijn missie is dan ook geslaagd doordat ik mijn doelstelling, “Alzheimer in kunst om te zetten”, aan een groot publiek heb kunnen laten zien en ben blij een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de Werelddag Dementie 2013.

De tentoonstelling zal na 14 september 2013 vanuit Aalter heel België door reizen.

Voorstelling reuzenboek “Dementie, één verhaal!”

Reuzenboek

Reuzenboek “Dementie: één verhaal!”

Op vrijdag 21 juni is op de website van de Belgische gemeente Aalter een artikel gepubliceerd waarin een van mijn thema’s een grote rol speelt.

“Op zaterdag 14 september 2013 vindt de Werelddag Dementie 2013 plaats. Om dit thema in de kijker te zetten, stelt de werkgroep ‘Dementievriendelijk Aalter’ i.s.m. de ‘Vlaamse Alzheimerliga’ het reuzenboek ‘Dementie: één verhaal!’ voor.

Het boek werd geschreven door de Alzheimer-patiënten, hun mantelzorger(s), families en hulpverleners. Leerlingen van de secundaire school ‘De Beuk’ (van het derde en vierde jaar ‘Hout’ en van het vierde jaar ‘Mechanica’) sloegen samen met hun leerkrachten de handen in elkaar om het reuzenboek te maken.

Het levensgrote boek zal op donderdag 20 juni 2013 worden voorgesteld in het gemeentehuis, Europalaan 22. Luc De Meyer, OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenzaken, zal om 11.30 u de leerlingen en leerkrachten van ‘De Beuk’ ontvangen, samen met de leden van de werkgroep ‘Dementievriendelijk Aalter’.”

Het beeld gebruikt bij het project

Het beeld gebruikt bij het project

Om het reuzenboek kracht bij te zetten hebben leerlingen dankbaar gebruik gemaakt van een van de werken van het thema ‘dementie‘.

Meer informatie?
welzijn@aalter.be
bron: http://www.aalter.be/nieuwsdetail.aspx?id=267

De beelden van Anja in de Telegraaf

anja_telegraafnlAnja vertelt in de Telegraaf over haar grote passie; beeldhouwen.
Drie jaar geleden was ik op zoek naar een leuke hobby. Mijn keuze viel op beeldhouwen, maar ik wilde met verschillende materialen werken. Ik heb een super opleiding van drie jaar gehad waar ik heel veel geleerd heb. Toen ik met de opleiding begon had ik totaal geen kennis van gereedschappen of materialen“.

[ Lees verder in de bijlage ]

Nieuwe Website Anja Notting

website

In opdracht van Anja Notting heeft BlubVis.nl een website opgeleverd voorzien van een moderne look en een gebruiksvriendelijk content-management-systeem.

Vanaf maart 2013 heeft Art with Impression een nieuwe website.
De eerste release is onder genot van glas bubbels opgeleverd.