Voorstelling reuzenboek “Dementie, één verhaal!”

Reuzenboek

Reuzenboek “Dementie: één verhaal!”

Op vrijdag 21 juni is op de website van de Belgische gemeente Aalter een artikel gepubliceerd waarin een van mijn thema’s een grote rol speelt.

“Op zaterdag 14 september 2013 vindt de Werelddag Dementie 2013 plaats. Om dit thema in de kijker te zetten, stelt de werkgroep ‘Dementievriendelijk Aalter’ i.s.m. de ‘Vlaamse Alzheimerliga’ het reuzenboek ‘Dementie: één verhaal!’ voor.

Het boek werd geschreven door de Alzheimer-patiënten, hun mantelzorger(s), families en hulpverleners. Leerlingen van de secundaire school ‘De Beuk’ (van het derde en vierde jaar ‘Hout’ en van het vierde jaar ‘Mechanica’) sloegen samen met hun leerkrachten de handen in elkaar om het reuzenboek te maken.

Het levensgrote boek zal op donderdag 20 juni 2013 worden voorgesteld in het gemeentehuis, Europalaan 22. Luc De Meyer, OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenzaken, zal om 11.30 u de leerlingen en leerkrachten van ‘De Beuk’ ontvangen, samen met de leden van de werkgroep ‘Dementievriendelijk Aalter’.”

Het beeld gebruikt bij het project

Het beeld gebruikt bij het project

Om het reuzenboek kracht bij te zetten hebben leerlingen dankbaar gebruik gemaakt van een van de werken van het thema ‘dementie‘.

Meer informatie?
welzijn@aalter.be
bron: http://www.aalter.be/nieuwsdetail.aspx?id=267