Het proces

Gezicht vrouw met paardenstaart

 

De geboorte van een ’tas’
September 2012 bracht ik een bezoek aan een Natuursteen fabriek vlak bij Lagos in het zuiden van Portugal. Ik wilde een “Rose Aurore” kopen, maar leg dat maar eens uit aan de baas van dit enorme bedrijf, die geen Engels spreekt en ik geen Portugees. Hij vroeg (met gebarentaal) of ik zelf een steen wilde zoeken, zowel binnen als buiten mocht ik kijken. Tussen de geordende marmeren platen lagen er ook zoveel brokken steen dat het moeilijk was om iets te vinden.

De baas liet merken dat Rose Aurore heel zeldzaam was en hij wist niet of er nog wat op voorraad was. Ik baande mij een weg door de brokken en chaos en mijn oog viel op een Rose Aurore. De baas bevestigde dat dit de steen was die ik zo dolgraag wilde kopen. De werknemers wilde helpen maar de baas (in een smetteloos witte broek/overhemd) pakte zelf de heftruck en manoeuvreerde heel kundig door de chaos heen. Bracht de steen op de heftruck, maar ik kwam er al snel achter dat deze steen te groot was. Dit was geen probleem en de steen werd door de midden gezaagd en in onze auto gelegd.

(Klik op de foto’s voor een vergroting)


De Rose Aurore: een prachtige roze marmer uit Portugal is zeer geliefd en ook zeer zeldzaam omwille van haar uitzicht. Dit materiaal straalt stijl en klasse uit.
Het bewerken van de steen tot een tas is een langdurig proces met uiteindelijk een prachtig resultaat.

(Klik op de foto’s voor een vergroting)