Terugblik Congres ‘Wie neemt de regie bij dementie?’ – Première film ‘Ger, Mijn Hoofd in Eigen Hand’ – 14 januari 2016

 

 

 

 

We mogen terugkijken op een bijzonder geslaagd congres; een mooi programma met interessante onderwerpen, expositie van Art With Impression met het thema Dementie in kunst met een verhaal, workshops en presentaties van bekende en onbekende sprekers en een mooie première van Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand die met veel lof werd ontvangen.

Verslag van deze bijzondere mooie ervaring.
In de ochtend was ik al vroeg in het Eye in Amsterdam voor het inrichten van mijn expositie. Een prachtige plek met veel lichtval werd mij toegewezen.

De laatste hand was nog wat folders, visitekaartjes en het fotoboek ter info voor het publiek.

Er kwamen 450 bezoekers naar dit congres waarvan zeker de helft heel veel interesse toonde bij mijn kunst. Ook de gedichten die ik geschreven had bij de beelden ontroerde de bezoekers. Directeur van de Alzheimer Stichting, Directeur Hersenstichting en veel andere gastsprekers namen een kijkje bij  mijn expositie. Zelfs burgemeester van der Laan sprak vol lof hierover.

De filmmaker Pim Giel vond het een geweldige toevoeging op dit Congres.

P1020205

 

 

 

 

 

Actrice/theatermaakster Adelheid Roosen was zeer onder de indruk van mijn kunst met een verhaal doordat haar overleden moeder Alzheimer had. Maar zag ook de humor in deze kunst.

P1020213

 

 

 

 

 

Als afsluiting van de dag kwam de hoofdrolspeler Ger met zijn dochter Maike ook nog even een kijkje nemen bij mijn expositie. Ik hoopte dat het voor Ger niet te confronterend was omdat hij tenslotte ook Alzheimer heeft, maar hij vond de beelden prachtig en aaibaar.

Omdat mijn expositie op een plek in het Eye stond waar ook andere bezoekers (toeristen) konden komen werd er druk gefotografeerd. Wel grappig dat mijn kunst nu in China, Noorwegen, Engeland en Duitsland bekeken wordt.

Ik vond het een geslaagde expositie in zo’n prachtig gebouw Het Eye, bij zo een mooi congres en documentaire film.